И в рекламата сме най-добри! Камен Марков с нов успех за ролика с Елтън Джон

02 април 2019

През февруари българинът Камен Марков и екипът му постигнаха един от най-значимите успехи в света на маркетинга и рекламата. Тогава сънародникът ни грабна награда в категорията Outsanding Visual Effects in a Commercial за работата си по рекламата на Джон Люис – „Момчето и пианото“, в която участие взима и самият Сър Елтън Джон.

Преди дни Марков получи признание и на британска земя, след като с колегите си от MPC спечели и „Сребро за визуални ефекти и Злато за CG (компютърно-генерирани) ефекти“ за рекламния ролик. С постиженията си Камен е привлякъл вниманието на специалистите и е поканен и да бъде част от журито в категориите, свързани с визуални ефекти, на престижния международен фестивал D&D в Лондон, който ще се проведе през май.

Камен Марков визуални ефекти

Камен е клекнал, втори отдясно наляво, с наградата в ръце.

Самият той живее и работи в английската столица, след като преди това дълго време твори в Мексико заVFX студио – The Filter X. Колкото до самата реклама, то тя е изключително новаторска, тъй като използваният от българина подход се среща рядко при създаването на реклами и обикновено се използва в игрални филми. Вижте сами!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)