Доналд Тръмп и Владимир Путин

И Марк Зукербърг нападна американското правителство

31 юли 2019

Създателят на най-популярната социална мрежа Facebook Марк Зукербърг обвини правителството на САЩ, че носи най-сериозна вина за „намесата на Русия“ в изборите в САЩ, тъй като не е отговорила по никакъв начин на действията, а това впоследствие е довело и до нови сериозни проблеми, например същите действия от страна на Иран.

„Сигналът, който беше изпратен на света, е: „ОК, ние сме отворени за бизнес”. Държавите могат да се опитат да направят това (да се намесят в изборите), а нашите компании ще се опитат да го ограничат, но фундаментално няма да има сериозен принос от американското правителство”, заяви Зукърбърг на фестивала в Аспен Идеас, Колорадо, цитиран от CNBC.

Марк Зукербърг

Както е известно, Facebook забранява координираното използване на мрежата за разпространение на дезинформация чрез нейните услуги. В навечерието на междинните избори през 2018 г. бяха премахнати повече от сто профила във Facebook и Instagram, свързани с руски тролове. Компанията предприе подобни действия срещу групи от Русия, Иран, Македония и Косово през март т.г.

След изборите за президент през 2016 г. администрацията на Обама изхвърли 35 руски разузнавателни агенти от САЩ и наложи санкции срещу руските разузнавателни служби като отмъщение за загубата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)