И отличените на DIBLA Design Awards са….

14 ноември 2016

Вечерта на 10 ноември в София Ивент Център, платформата DIBLA поднесе на своите потребители и привърженици коктейл от награди и преживявания. Dibla.com е професионална платформа за интериорен и продуктов дизайн. Официалната церемония започна с обявяването на резултатите в Годишния конкурс на DIBLA за интериорен и продуктов дизайн „ПРОпорция“ | Dibla Design Awards 2016. Сред над 210-те участници с над 92 проекта, журито, съставено от български и световни авторитети в бранша, излъчи победителите в три категории.

Наградата за категория: „Открита зона за релакс | изнесено СПА за домашна употреба“, беше връчена от представител на DIBLA и популярен дизайнер -Симона Стоянова, на EDO design studio за проекта „RECreation“. За проекта си „PRODUCTOR“ студио VOOOD получи приза в категорията „Обособена зона за разговори в open space офис“, връчен от Калоян Тодоров, съсобственик и изпълнителен директор групата SEG и Sofia Event Center.

В категорията „Хотелска стая 4 звезди“ журито, в лицето на арх. Пламен Братков – един от на-големите авторитети в сферата си и главен архитект на студио AEDES – награди Велизар Димитров и Стоимен Мутовски за проекта им „SIMPLICITY“.

TON_3605

С това Вечерта на наградите обаче едва започваше. Организаторите от DIBLA бяха счели за уместно да добавят към събитието още една награда. Сред напрегната конкуренция, Fimera Design Studio получиха едно от най-ценните признания – за най-добре поддържан, развиван и посещаван професионален профил в платформата. Наградата беше връчена от Иво Димитров от dibla.com.

Апогеят на вечерта беше първото национално награждаване на Дизайнер на годината. Номинирани бяха Cache Atelier, Алекс Ковачев, Красимир Бошев и Марио Димитров. В крайна сметка, сред тях журито открои Алекс Ковачев. Статуетката и приветствията му бяха поднесени от Джулиано Бетелли – собственик и управител на архитектурно студио “Bettelli and Associated” в Италия.

Партньорите в Годишната партньорска програма на dibla.com също поощриха свои фаворити сред дизайнерите от платформата. Дизайнерският бранш у нас отдавна чувстваше необходимостта от подобен стимул и признание. Затова в края на периода на първата си Годишна партньорска програма DIBLA реши да проведе впечатляващия конкурс „ПРОпорция“ | Dibla Design Awards 2016 с невиждан досега у нас награден фонд и да учреди наградата Дизайнер на годината, с цел да вдъхновява и поощрява творците в областта на интериора и продуктовия дизайн да се развиват, да се самоусъвършенстват и да учат нови неща, които да прилагат в своите проекти, което по естествен път ще повиши нивото на дизайна в страната.

TON_3598

Церемонията и коктейлът събраха над 370 гости от средите на дизайнерите и архитектите, на търговците и производителите на продукти за интериора, на творческата интелигенция и туристическия бизнес. Тяхното присъствие беше признание и висока оценка за труда на все по-динамично развиващия се дизайнерски бранш в България.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)