Пласидо Доминго

И Пласидо Доминго осъмна с обвинения в сексуален тормоз

18 август 2019

Нова порция обвинения в сексуален тормоз завладяха обществения фокус в последните дни и то с доста изненадващо име. Обвиняем е не друг, а едно от най-известните и влиятелни имена в света на класическата музика, Пласидо Доминго.

Осем певици и една танцьорка нападнаха оперния изпълнител, че се е опитвал да им оказва сексуален натиск, примамвайки ги с предложения за работа, а след това са били наказвани и професионално, когато са отхвърляли опитите му за сближаване. Те твърдят, че „тази страна“ на Доминго отдавна е обществена тайна в сферата, а подобни действия от негова страна спрямо нежния пол датират от повече от 30 години.

Пласидо Доминго

„В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да ти държи ръката по време на бизнес обяд, или да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно. Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки“, казва една от певиците.

Считан за един от най-големите оперни певци на всички времена, 78-годишният Доминго е и виден диригент и директор на Лосанджелиската опера. Носителят на многобройни награди „Грами“ е изключително уважавана фигура в оперния свят, описван от колегите си като човек с изумителен чар и енергия.

Пласидо Доминго

„Твърденията на тези неназовани лица, датиращи от тридесет години, са дълбоко смущаващи, и така представени, неточни. Все пак е болезнено да чуя, че вероятно съм разстроил някого, въпреки най-добрите ми намерения. Вярвах, че всичките ми отношения и връзки са били приемани добре и са били по взаимно съгласие. Хората, които ме познават, знаят, че не съм човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого“, категорично отхвърля обвиненията той.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)