И ПФК Левски се включи в Световния ден за борба с диабета

14 ноември 2017

На 14 ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета. От футболен клуб „Левски“ не пропуснаха да изкажат своята подкрепа към страдащите от болестта, като за целта реализираха специален видеоклип. В него участват юношите на клуба и капитанът на мъжкия отбор Божидар Митрев, който е сред лицата на асоциация „Докосни дъгата“.

Левски

ПФК „Левски“ и асоциация „Докосни дъгата“ с учредител д-р Денислава Ангелова вече година работят заедно по програма за приобщаване на деца, болни от диабет. с цел отправяне на послание към обществото, че те са равнопоставени на всички останали и трябва да имат равен достъп до възможността да спортуват.

Левски

На националния диабетен лагер „Докосни дъгата“, провел се през лятото, спортният директор на 26-кратните шампиони Даниел Боримиров и треньорът на формацията до 19 години Йордан Петков проведоха тренировка с малчуганите, след което двама от тях получиха шанс да тренират в школата на „сините“. Общата дейност на асоциацията и футболния клуб обаче не спира дотук. Отборът предоставя и безплатни билети за домакинствата си за деца с диабет на различна възраст..

„На 14 ноември отбелязваме световния ден за борба с диабета. Както „Докосни дъгата“ и „Левски“ помагат на тези деца, така се обръщам към всички да бъдем по-добри и да им помогнем да сбъднат мечтите си и да растат щастливи“, казва Божидар Митрев в специалното видео послание, на което той и талантите на „Левски образуват диабетен кръг на надеждата по повод днешния ден и в подкрепа на каузата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)