Йога с шотландски полички или Kilted Yoga (видео)

31 октомври 2018

Може би не сте чували за Финли Уилсън, но той всъщност е много известен. Уилсън е You Tube сензация. Тридесет годишният йога учител е звездата на клип гледан над 50 милиона пъти от февруари тази година. В краткото видео Финли прави няколко йога асани на фона на прекрасната шотландска природа. Но не само неговите йога умения го правят популярен, а и неговият… патриотизъм. Младият йога се отказва от удобните фитнес облекла и ги заменя с традиционна шотландска поличка, откриваща съблазнителни гледки при изпълнението на различните асани. Благодарение на големия успех, той е канен с много популярни шоута и на територията на Великобритания и в Америка.

twitter_post_10

Финли започва цяло движение посветено на йога с полички, което е супер популярно в момента. Началото обаче не е било много лесно за шотландската звезда. Той започва да се занимава с йога на 19 години, след като преживява сериозна операция на двата крака.

Финли признава пред  Evening Standard: „Възстановяването беше много тежко. Не можех да ходя без специални приспособления. Казаха ми, че  йогата щяла да бъде нещо лесно. Не беше, но аз съм упорит“.

Но днес той е майстор в това, което прави и дори успява да публикува книга с йога инструкции.

an132530296kilted-yoga-by-f

Какво е kilted yoga?

Kilted yoga е това, което се превежда йога с полички. Може да се предположи, че свободата, която дава мъжката пола в Шотландия, помага за по-лесната релаксация и изпъленние на асаните. Допълнителен бонус е прибавенатта вентилация, там където е най- нужна.

Kilted-Yoga-1

А какво е broga?

Някои хора наричат движението на Финли broga (от „bro“ (братле) и „yoga“) тъй като е супер популярна йога сред мъжете. 90% от посещаващите йога часове на Финли са мъже, което е рядкост в това предимно дамско занимание като йогата, асоциирано често с майки от средната класа. Йогата с полички е ключова за практирата сред двата пола, и я прави по-полово неутрална. Чудесно е да се видят толкова млади йоги в класовете на Финли. Наскоро Финли и неговите последователи публикуваха чудесно шотландко йога видео, рекламиращ новия маршрут на easyJet от Единбург до острова Джърси, който е готов за нови посетители (с полички или без).

Публикацията подготви: Пламена Славова

по материали на You Tube and The Sun

снимки: standard.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)