boijko-borisov

Кабинетът „Борисов – 3“ разглежда кандидатурата на България за еврокомисар

10 май 2017

На първото правителствено заседание кабинетът „Борисов – 3“ ще разгледа кандидатурата за български еврокомисар, предаде репортер на БГНЕС.

За излъчването на кандидатура заявка даде премиерът Борисов в телефонен разговор с Жан-Клод Юнкер, в който председателят на Европейската комисия настоя българското правителство в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Европейската комисия. Премиерът Борисов пое ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание. Името, което се спряга да бъде издигнато, е това на евродепутата Мария Габриел.

На днешното си заседание кабинетът ще смени и трима областни управители и ще се гласува решение за освобождаване и назначаване на изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП). От дневния ред става ясно, че ще бъдат сменени областните управители на Варна, Смолян и Хасково е записано в дневния му ред. Предложението за рокади в ръководството на НАП се внася от финансовия министър Владислав Горанов. Към момента изпълнителен директор на НАП е Бойко Атанасов.

В редовния дневен ред е и проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „Национален дворец на културата – конгресен център София” ЕАД– София. През февруари във връзка със структурните промени в кабинета, служебното правителство реши, че тогавашният вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 Деница Златева ще упражнява правата на държавата в капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД. До тогава принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика. Министрите в кабинета „Борисов 3” се очаква да направят и промени по постановление на МС за одобряване на прогнозно разпределение на разходите по подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и на допълнителни разходи за 2017 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)