Казан – градовете на Мондиал Русия 2018 (видео)

08 юли 2018

Мондиал 2018 настъпва в заключителната си фаза и за сега се определя като едно от най-добре организираните световни първенства по футбол в историята на шампионата.  Градовете – домакини на срещите са 11 и са подбрани предимно в Западна Русия – европейската част на страната. Освен столицата Москва, домакини са Санкт Петербург, Самара, Казан, Екатерининбург, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Волгоград, Саранск, Сочи и в анклава Калининград.

Днес ще се потопим в очарованието на Казан – един от най-старите градове в Русия. Той отбеляза своята 1000-годишнина през 2005 г. Старинните стени на града напомняг за много драматични събития, включително за историческата обсада на Иван Грозни през 16 век.

Днешният Казан е столица на Република Татарстан и дом на 1,2 милиона жители. Древният град е и град на младежта, дом на 30 от най-големите университети в Русия и на повече от 180 000 студенти. Младежите носят на Казан модерни и прогресивни вибрации, енергия, каквато само младите хора могат да предоставят.

BIG_interlax-kazan-1_15174714421832Това е и много колоритен град, в който съжителстват хора от над 100 различни националности. Това, комбинирано с голямото количество младежи, създава уникално усещане за толерантност, разбирателство и оптимизъм.

Посетителите освен това могат да открият античната и обаятелна татарска култура. Казан е сред големите мюсюлмански центрове на Русия и светъл пример как различни етноси и религии могат мирно да съжителстват.

kazan-kreml_818x400_mc

Основаният през 16 век казански „Кремъл“ е част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Казан е водещ спортен център и дом на едни от най-добрите руски отбори по футбол, баскетбол и хокей на лед. През 2013 година градът беше домакин на лятната Универсиада.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)