
Кайсии на грил с крем рикота
Традиционните рецепти за грил обикновено включват месо и зеленчуци. Днес обаче ви предлагаме да разчупите рутината и да опитате нещо лятно, леко и много вкусно – кайсии на грил с рикота . Те са изключително подходящи за лека късна закуска или десерт.
Необходими продукти:
½ кг. кайсии
зехтин
бренди
мед
За крема:
1 чаша обезмаслена Рикота
½ ч.л. ванилия
2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Нарежете кайсиите на половинки, махнете костилките и леко ги намажете с олио. Запечете ги на грил или оребрен тиган на умерен огън за около 5 минути или докато омекнат леко. След това ги подредете в плитък съд и ги полейте обилно с бренди. Оставете ги да поемат добре от алкохола. През това време смесете рикотата с меда и ванилията. Поставете лъжица рикота върху всяка кайсия. При желание може да поръсите с натрошени ядки.
текст: Елена Михайлова
снимка: marthastewart.com
Още по темата
-
Миди с узо по гръцки
In TASTEРецептата с черни миди е вечна класика, особено в летните дни. Ще я открием във ...
-
Испански омлет
In TASTEНеобходими продукти: 6 картофа, обелени и измити, 4-5 големи яйца, 1 голяма глава бял лук, ...
-
Крем супа от бадеми
In TASTEНеобходими продукти: бадеми – 1/2 ч.ч. бланширани и обелени филирани бадеми – 1/2 ч.ч. зехтин ...
-
Том Круз и неговата любима рецепта
In TASTEТом Круз – спагети Карбонара Необходими продукти: спагети – 300 г лук – 1 глава, ...
Остави своя коментар през Facebook