kaisii s rikota

Кайсии на грил с крем рикота 

22 август 2014

Кайсии на грил с крем рикота

Традиционните рецепти за грил обикновено включват месо и зеленчуци. Днес обаче ви предлагаме да разчупите рутината и да опитате нещо лятно, леко и много вкусно – кайсии на грил с рикота . Те са изключително подходящи за лека късна закуска или десерт.

Необходими продукти:
½ кг. кайсии
зехтин
бренди
мед

За крема:
1 чаша обезмаслена Рикота
½ ч.л. ванилия
2 с.л. мед

Начин на приготвяне:
Нарежете кайсиите на половинки, махнете костилките и леко ги намажете с олио. Запечете ги на грил или оребрен тиган на умерен огън за около 5 минути или докато омекнат леко. След това ги подредете в плитък съд и ги полейте обилно с бренди. Оставете ги да поемат добре от алкохола. През това време смесете рикотата с меда и ванилията. Поставете лъжица рикота върху всяка кайсия. При желание може да поръсите с натрошени ядки.

текст: Елена Михайлова
снимка: marthastewart.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)