zx860y484_2893119

Как да защитя личните си данни във Facebook! (част 3)

06 април 2018

А ето и последната част от статията на Христо Стоянов за защита на личните ви данни във Фейсбук:

 

Каква е разликата между де-активиране и изтриване на профил?

Има два различни начина да вкараш профила си във Facebook в режим офлайн. Първият е като го деактивираш. Това означава:

  1. Може да активираш отново акаунта си когато си поискаш.
  2. Хората няма да виждат Facebook Timeline-а ти или да те намират в търсачката.
  3. Някои данни още ще се виждат – съобщенията, които си пращал.
  4. Facebook ще запази информацията от профила ти (приятели и интереси) в случай, че решиш да си активираш акаунта отново.

Вторият е като го изтриеш. Това е по-сериозна работа.

Ако го направиш…

  1. Facebook ще отложи изтриването с 14 дни – броенето започва веднага щом одобриш процедурата. Ако се логнеш в сайт или приложение – изтриването се отменя.
  2. Не можеш да възстановиш достъпа до акаунта си щом веднъж е изтрит.
  3. Отнема 90 дни докато информацията ти, съхранявана от Фейсбук, бъде изтрита. До нея и без това няма да имаш достъп през това време.
  4. Съобщенията, които си изпращал през Messenger ще си стоят.
  5. Копие от някои данни (записи от log) могат да останат в базата данни на Фейсбук, но са „разграничени от личните идентификатори“, според компанията.

 

  1. Изводът (поне за мен) е следния:
  2. За препоръчване е деактивирането на акаунта ако искаш да се отдръпнеш за малко от социалната мрежа. Изтриването е перманентно решение, което трябва добре да обмислиш, преди да го направиш (вече прекалено много активности са свързани с Фейсбук).

 

  1. Как да изтеглиш цялата информация от профила си?

 

2018-03-25-17_22_38-Download-your-information

Препоръчително е да изтеглиш копие от личната си информация, преди да изтриваш акаунта си. Много хора съхраняват ценни снимки и спомени във Фейсбук, които не са запазили на друго място. Данните, които можеш да изтеглиш включват:

Информация от About секцията, постове, снимки, чат разговори и други.

За целта следвай тези стъпки:

  1. Влез в профила си и от там кликни на падащото меню горе в дясно
  2. Избери Settings → Download A Copy of my Facebook Data
  3. Кликни на Start My Archive → Въведи парола → Start My Archive

 

На снимката е баща ми, който съм посочил да се погрижи за акаунта ми ако с мен се случи нещо

На снимката е баща ми, който съм посочил да се погрижи за акаунта ми ако с мен се случи нещо

 

Ако си решил да си дадеш почивка от Фейсбук:

  1. Влез в профила си
  2. От основното меню влез в Settings.
  3. Избери General → Deactivate your account.
  4. Следвай стъпките.

За да активираш акаунта си отново просто се логни във Facebook. Това е!

Как да изтрия завинаги Фейсбук профила си?

Изтриването на профила ти перманентно е сериозно решение! Помисли за неудобствата, които ще ти създаде това! Увери се, че наистина го искаш!

Социалната мрежа си е точно мрежа, добре оплела целия ни живот.

От нея вече зависи как ни гледат на работа, дали ще ни наемат на работа, статуса ни, щастието ни, възможностите, които ни се отварят, комуникацията, дори сексуалните ни партньори, съпруги, съпрузи (разводи) и още куп важни неща.

Помисли добре и ако си взел решение…

 

Източник: lifehack.bg

Автор: Стоян Христов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)