Карл Лагерфелд

Каква е тайната рецепта за успех на Карл Лагерфелд?

23 април 2015

В рамките на форума Condé Nast International Luxury Conference Карл Лагерфелд разкри пред Сузи Менкес своята рецепта за успех.

Каква е тайната съставка за успех на Карл Лагерфелд?

„Вие не позволявате на краката си да докоснат земята,“ – каза Сузи Менкес по време на тяхната публична беседа в първия ден на CNI Luxury Conference.

761615898cfa48e0f33ef06ee20be0b2

„Изключително правилно е да живееш на възможно най-високата скорост в своя професионален живот. Идеите идват при тези, които работят. Аз не вярвам, че е възможно човек да седи и да чака до му падне ябълка на главата”, Карл каза и добави: „Аз живея, без да се ровя в миналото и следвам принципа, че „втори шанс няма“.

Лагерфелд е известен с това, че никога не се връща към миналото – последно той отказа да посети посветена на него ретроспективна изложба в Бон, чийто куратор е Amanda Harlech, и неговото мнение по този въпрос е абсолютно непоклатимо.

„Целта на моя живот и моята работа е да не мисля за себе си. Вие искате да ме вдъхновите с моето минало? Не. Аз нямам върху какво да акцентирам на база отминали години от живота си. Аз не искам да си спомням колко съм бил успешен. „Имало едно време” – имам много по-различна логика от тази. Никога не съм се докосвал до архивите на Chanel и Fendi. Това не е за мен, но разбирам, че може да е интересно за други хора, „- заяви Лагерфелд.

0adeb16773bc371893c40f26bf4ed4d5

Съвсем в духа на мотото „Само напред“ той обясни и идеята за създаване на своята собствена марка Karl Lagerfeld.

„Имам нужда от свобода, така че да мога да си тръгна, ако поискам: изключително лошо е дизайнерът да бъде заключен в кула от слонова кост – каза Карл. – Създадох марката Karl Lagerfeld, защото исках да превърна името си в запазена марка, да сложа подписа си върху етикета. Бях уморен от ръководството на Chloé. Но никога не бих започнал изцяло мой бизнес, защото аз не искам да бъда отговорен за подобно нещо. Искам да бъда свободен.”

Именно защото Лагерфелд е свободен си позволява от време на време да променя мнението си по определени теми: когато Сузи го попита за непостоянната си любов към кожата, той отговори: „Аз хитро се адаптирам към новите обстоятелства в модата и мога да се върна към нещо, ако ми се прииска.”

Нещо повече, Карл си промени мнението и по отношение на новите технологии (по-рано дизайнерът бе настроен изключително негативно към тях, бел. ред.).

„Вижте, аз съм на „ТИ“с високите технологии“ – каза Лагерфелд, посочвайки към Apple часовника на ръката си. „Аз бях първият, който го получи! Много съм горд и щастлив, че г-н Айв (вицепрезидентът на отдела по промишлен дизайн на Apple, бел. ред.) лично съблюдаваше да го получа първо аз“, – каза Карл, въпреки че си призна, че все още много не разбира как да използва новия гаджет, „Аз го имам само от преди седмица.“

karl_lagerfeld_conferencia_del_lujo_de_conde_nast_international_8462_320x400

Карл гледа само напред и той използва речта си на конференцията, за да призове младите дизайнери да правят същото.

„Хората определено трябва да намерят своя собствен път”, бе неговият съвет към присъстващите. „ Аз трябваше да създадам всичко от нулата, защото това, което исках, не съществуваше. Всичко, което трябва да правиш е да работиш, да работиш и отново да работиш, и наистина съжалявам, но това е единственият начин да успеете. “

В края на разговора Сузи попита маестрото, какво е чувството да бъдеш „последният мохикан“, единствен по рода си?

„Аз никога с никого не се сравнявам, така че не знам” – отговори Карл. – „Аз съм тук и сега, и никой не знае кога и какво ще се промени. А сега съм просто много щастлив, защото мога да правя това, което искам, и го правя в отлични условия „.

С този последен коментар Palazzo Vecchio, където се провеждаше конференцията, се изпразни. Останаха само слънчевите улици на Флоренция.

11168420_10204106377721033_7386061459736452171_n

11174955_10204106376000990_6736980605250380162_n

 

Текст: Пепа Попова

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)