Каква личност си, според цвета на очите ти?

Каква личност си, според цвета на очите ти?

19 септември 2014

Сентенцията, че „очите са прозорец към душата“ е използвана толкова често, че просто няма как да избегне и определения като „пълно клише“. Истината обаче е, че много специалисти действително вярват, че цветът на очите говори много за характера и личността на притежателя им. Сега е моментът да разберете какви сте и вие самите, според тази класификация.

Сини очи – често, хората са склонни да мислят синеоките за надменни и високомерни, но това съвсем не е така. Всъщност, ако срещнете подобна личност и решите, че отговаря на горепосочените определения, е по-вероятно да крие душевните си колебания зад привидна студенина. Когато ви допуснат до себе си пък, са открити, честни, с вродено чувство за справедливост и приятно чувство за хумор. Недостатък е, че са лекомислени, непостоянни и бързо променят мнението си. Въпреки това, са харесвани за дълготрайни и сериозни връзки, а подходящата професия е в сферата на комуникациите и общуването с хора.

Кафяви очи – това са привлекателни, чаровни хора, които бързо печелят доверие сред околните. Обичат новите познанства и създават лесно връзки. Уверени, решителни, способни да повдигнат духа ви с чувството си за хумор. Понякога са склонни да се преструват на плахи и срамежливи, макар всъщност да са далеч от подобни определения. В любовта са верни, привързват се бързо и се впечатляват и от малките жестове, тъй като обичат да са център на внимание и да бъдат глезени. Отворени са към духовното и природата. Недостатък е, че понякога са склонни към прекален индивидуализъм и трудно се влияят от чуждо мнение.

Зелени очи – още от древното минало, това е цвят, свързван с мистицизма и мистериозното, което обяснява и интереса на повечето хора към личности с подобен цвят на очите. Смята се, че са любознателни, интелигентни, но умеят да прикриват собствените си тайни, както никой друг. Изключително амбициозни – преодоляват препятствие след препятствие в професионален план и растат в кариерата, бързо изпреварвайки конкуренцията. Харесват живота и му се наслаждават във всеки един аспект. В любовта се справят по-трудно, тъй като сред негативните им качества е липсата на достатъчно уважение към хората, които не са толкова успели като тях. Също така са много ревниви и държат да отстояват собствеността си по всякакъв начин.

Черни очи – и те са сред този тип, който се счита за по-загадъчен и интригуващ. Възприемат се като много отговорни, макар че не разкриват лесно „картите си“ пред околните. Имат силно влечение към духовното. Притежават голям запас от енергия и са оптимисти в ситуации, в които всеки друг би се предал. Понякога са склонни да стигат до крайност във взаимоотношенията си, но ако спечелите доверието им (което е много трудно), са открити и всеотдайни. Мнителни са по отношение на партньора в любовта – склонни са дълго и търпеливо да наблюдават, изучават и преценяват евентуалната си половинка, преди да се обвържат. Когато това се случи обаче, са много лояни и откровени и винаги можете да разчитате на тях.

Пъстри очи – това са хора новатори, готови винаги за нови предизвикателства. Независими, безстрашни, те харесват разнообразието, забавлението и умеят да се наслаждават на живота съвсем спонтанно. Типични творчески натури, те са готови да покоряват всякакви върхове в кариерата, стига да не са тормозени от излишни ограничения и да имат нужната свобода. Добри и верни приятели и страхотни съпрузи и родители. Ако имат недостатъци, то това е склонността им често да преувеличават и често да се лутат между радостта и депресията, особено когато не чувстват нужния стимул в живота си.

текст: Димитър Петров
снимка: hdwallbase.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)