o-AIRPLANE-FOOD-facebook

Каква храна може да се сготви в самолета?

11 юни 2017

Храната в самолетите обикновено не е кулинарният акцент в живота на пътуващите, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. При полетите на дълги разстояния храната все още е безплатна, макар че тенденцията се насочва в противоположната посока. Топлите ястия в икономическата класа обикновено са приготвени от компания за кетъринг предварително, а след това се затопля в самолета.

Как стоят нещата с храната за по-скъпите места в самолета?

Колко добре е оборудвана кухнята на борда зависи от авиокомпанията. По принцип самолетната кухня не е място за приготвяне на изискани ястия. Дори луксозни авиопревозвачи като Емирейтс (Emirates) сервират храни, които са предварително сготвени на земята и подгрени по време на полета.

В самолетите на Луфтханза (Lufthansa) има възможност до известна степен да се готви наистина, но не и цели менюта. В някои случаи отделни компоненти на ястието са приготвени на борда.

Например пътниците от първа класа могат да си поръчат за закуска яйца на очи, каза говорителката на Луфтханза Сандра Крафт.

Поради логистични причини и от гледна точка на ефективност тази услуга не се предлага за другите класи. Просто би било прекалено скъпо.
В подразделението на Луфтханза Остриън еърлайнс (Austrian Airlines) обслужването е малко „по-щедро“.

За пътниците бизнес класа готвач приготвя прясна храна, каза говорителят Вилхемл Бадиа по повод програмата на авиокомпанията „Летящите готвачи“.
Храната се приготвя като в обикновен ресторант с едно изключение: поради съображения за безопасност в самолета не се допуска да има открити пламъци.

Както може и да се очаква при по-малките самолети кухнята е с по-ограничени възможности.

На малките самолети Боинг 737-800 (Boeing 737-800), които използват много нискотарифните авиокомпании, единственото нещо приготвено на място е кафето.

снимка: huffingtonpost.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)