1907446_840823032623379_7353909149872189309_n

„Какво виждате?“ – изложба с прякото участие на зрителите

11 март 2015

От утре (12-ти март) имате възможността да посетите изложбата „Какво виждате?“ в СГХГ. Изкуството е двустранен процес. Произведенията на художниците живеят в мислите и чувствата на зрителите. Там те намират уютен дом или емоционална среда, в която продължават да се развиват. Много често обаче, авторите нямат „обратна връзка“. Те остават в неведение за това какви размисли са породили творбите ми, как са възприети и интерпретирани от публиката.

Визуалният образ има свои специфики. Една от тях е необятността, която предоставя. Именно в това безкрайно поле са възможни множество тълкувания. Организаторите ще се радват да разберат вашата гледна точка и да бъдат посредници между публика и автори. Ще можете да отговорите на редица въпроси, породени при първа среща с дадена творба.

Кое е първото нещо, което ви привлича в тази творба? Какво задържа интереса ви? Виждате ли връзки между отделни фрагменти в едно произведение или връзки между частите в сериите? Напомня ли ви за нещо – друга работа, място, човек, история, идея или спомен? Какво в произведението предизвиква тези спомени и асоциации? Как творбата ви кара да се чувствате?

Можете да споделите своите коментари, анализи и вълнения във всеки един от дните на изложбата – от 12-ти март до 19-ти април. Най-добрите от тях ще бъдат публикувани на сайта на галерията. Трима от вас ще получат каталог по избор от изданията на СГХГ. Произведенията в са подбрани от колекцията на СГХГ. Това са някои от последните постъпления във фондовете Живопис, Графика, Скулптура и Съвременно изкуство и фотография.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)