e8d91365aeab70a68366d17b050e731a

Какво време ни чака в следващите десетина дни?

24 август 2019

Какво време ни чака в следващите десетина дни?
Чака ни предимно слънчево и топло време и то не само до края на месец август, но вероятно и в първите няколко дни на септември.В събота, неделя и понеделник над крайните западни райони  в следобедните часове ще има повече облаци и на изолирани места е възможно за кратко да превали. Но над останалата част от страната ще е слънчево и топло, в следобедните часове дори горещо.
Максималните температури остават в интервала 30 – 37 градуса. По-сериозно захлаждане се очертава чак в началото на септември.

665837h7b3bt28

През цялата следваща седмица ни чака предимно слънчево и топло време със слаб вятър от изток-североизток, а това се дължи на център на високо налягане над североизточните части на континента. Този антициклон ще определя времето у нас до края на месец август.

В Централна Европа от Италия на север през Австрия, Швейцария, Германия и Западните Балкани, включително и Македония, в следващите дни ще има условия за превалявания главно в следобедните часове.
Лятото се завърна истински през август, но вече денят е по-малък, слънцето пада на юг и вечерите и сутрините са по-хладни и приятни. Не ни чакат големи жеги идва септември – месец преходен към есента.

Но ако това лята донякъде прилича на миналогодишното, особено през юли и август, можем да очакваме тази година септември да е подобен на миналогодишния, т.е. по-сух и сравнително топъл.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)