ценни кожи

Какво е влиянието на фермите за ценни кожи

22 март 2019

Какво е влиянието на фермите за ценни кожи ще разкрие изложба, която беше открита в Националния природонаучен музей. Тя е на тема „Влиянието на фермите за ценни кожи“ и може да бъде разгледана в зала Левентис и фоайето на музея. Организира се от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и ще продължи до 29 март 2019 г., съобщиха от БАН.

Плакат на изложбата

Плакат на изложбата

Инициативата беше внесена като предложение в Народното събрание през лятото на 2018 г. и до днес е подкрепена от над 51 000 граждани и 64 организации. Основна цел на събитието е както политиците, така и обществеността да бъдат информирани за развитието на законопроекта за забрана на фермите за ценни кожи не само в България, но и в европейски мащаб. В нея ще бъдат показани и голяма част от информационните материали от състоялата се в края на месец януари 2018 г. изложба в сградата на Европарламента в Брюксел „Make Fur History”.

Експозицията си поставя за цел да представи реалността във фермите, както и да покаже влиянието на тази индустрия върху околната среда, хората и животните. Ще бъде представена цялостна информация (фотографии, инфографики, видеоматериали и макети) свързани с животновъдните обекти за ценни кожи у нас и в Европа.

Вижте още: Жан Пол Готие няма да използва вече кожи в колекциите си

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)