father_daughter

Какво е любовта? Послание, което трудно ще забравим!

10 февруари 2015

Какво е за вас любовта?! Вярваме, че всеки един може да открие свой собствен отговор на този въпрос дълбоко в сърцето си, но има и определение, което е общо валидно за всички нас. Истинските чувства предполагат, че ако обичаш някого истински, то ти ще го приемеш такъв, какъвто е – с предимствата и недостатъците му, защото добър или лош, това е човекът, който определя цялата ти вселена. Ако сте забравили този житейски закон, то прочетете това писмо, което вероятно ще ви докосне и разчувства – писмото от един баща (психологът Кени Фланаган) до малката му дъщеря, в който й предава най-ценния урок, което едно поколение може да предаде на следващото – какво означава сама по себе си любовта. Насладете му се от цялото си сърце, така, както го сторихме и ние.

„Сладурче мое,
Тези дни с майка ти търсехме нещо в Google. По средата на думата Google ни върна списък с най-търсените фрази с нея в света. Най-отгоре стоеше :Как да го задържа заинтересуван“. Това ме порази. Прегледах няколко от безбройните статии как да бъдем секси, кога да му донесем бира вместо сандвич и начините да го накараме да се почувства умен и значим. И се ядосах.

Малка моя, не е, никога не е била и никога няма да бъде твоя работа да „го държиш заинтересуван“. Единствената ти задача е да знаеш дълбоко в душата си – в онова толкова здраво нещо вътре в теб, което не се влияе от отхвърляне, загуба или его, че ти си интересна. (Ако можеш да запомниш, че всеки човек сам по себе си също е интересен, битката на живота ти ще бъде до голяма степен спечелена. Но това е писмо за някой друг ден.)

Ако по този начин вярваш в собствената си ценност, ти ще бъдеш привлекателна в най-важния смисъл на тази дума: ще успееш да привлечеш момче, което не само ще бъде в състояние да проявява интерес, но и ще бъде готово да инвестира целия си живот в интерес към теб.

Малка моя, ето какво искам да ти кажа за това момче, което няма нужда да бъде държано заинтересувано, защото то ще знае, че ти си интересна: Не ме интересува дали ще си слага лактите на масата по време на ядене, стига да гледа как нослето ти се набръчква, когато се усмихваш. И да не може да отдели поглед от това. Не ме интересува дали ще може да играе голф с ме, стига да може да си играе с децата, с които ще го дариш, и да се радва по всички страхотни и малко смущаващи начини, че те са точно като теб.

Не ме интересува дали ще следва баща си, стига да следва сърцето си и то винаги да го води обратно при теб. Не ме интересува дали е силен, стига да ти дава пространство да упражняваш силата, която е в сърцето ти. Още по-малко ме интересува за кого гласува, стига да се събужда всяка сутрин и да гласува всеки ден за теб, избирайки уважението към теб и прекланяйки ти се в сърцето си.

Не ме интересува цветът на кожата му, стига да оцвети живота ти с маски от търпение, саможертва, уязвимост и нежност. Не ме интересува дали е възпитан в тази или онази религия или изобщо без религия, стига да е възпитан да цени съкровеното и да знае, че всеки миг от живота и всеки миг от живота му с теб е дълбоко съкровен. Накрая, малката ми, ако срещнеш такъв мъж и се окаже, че той и аз нямаме нищо общо помежду си, то ние двамата с него ще имаме общо най-важното нещо: Теб.

В края на краищата, малката ми, единственото нещо, което трябва да направиш, за да „го държиш заинтересуван“, е да бъдеш себе си. Твоят вечно заинтересуван от теб мъж, баща ти“.

текст: Митко Попов
снимки: Huffington Post

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)