768x432

Какво подарява Уорън Бъфет на семейството си за празниците?

26 декември 2019

Милиардерът и президент на корпорацията Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет, е създал състоянието си с добър нюх и внимателна преценка как да харчи и инвестира парите си. Очаквано един от най-богатите мъже в света е практичен и по отношение на подаръците за своето семейство.

Според бившата му снаха, Мери Бъфет, той е подарявал по 10 000 долара в акции. Мери бе женена за сина на Уорън Бъфет, Питър, между 1980 и 1993 г.

„Една година имаше плик от него“, разказва Мери пред ThinkAdvisor. „Беше ни дал по 10 000 долара в акции на компания, която наскоро бе купил – тръст на Coca-Cola”. В писмо до близките си Бъфет е обяснил, че може и да осребрят акциите си и да си вземат парите. Мери обаче е запазила своя дял от компанията.

„Традицията продължаваше всяка година – той ни даваше акции, а аз купувах допълнително още от тях, защото знаех, че ще вървят нагоре“, признава Мери.

Според нея подаръците, които Бъфет обича да получава обаче не са много. „През първата година от брака ми с Питър осъзнах, че Уорън е богат човек и си има всичко. Не знаех какво да му подаря. Затова на Коледа му дадох баланса на музикалната компания, която основахме с Питър, за да види, че правим пари и прогресираме“.

Бъфет не е и единствената известна личност, която подарява акции. Рапърът Кание Уест подари на съпругата си Ким Кардашиян акции на стойност 100 000 долара през 2017 г. в компании като Apple, Amazon и Disney. В Instagram Ким разкри, че подаръкът включва 920 акции на Disney и 995 акции на Adidas.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)