23316368_1172505549518359_2918949402309813042_n

Какво предлага Йорданка Фандъкова за мръсния въздух в София?

10 януари 2018

Софиянци ще проверяват на сайта на общината, дали пътуват безплатно с градския транспорт в случай на силно замърсен въздух. Кметът на града Йорданка Фандъкова очаква Столичният общински съвет да приеме възможно най-бързо мерките за борба със замърсяването. Сред тях са т.нар. „зелен“ билет на стойност 1 лев, безплатен градски транспорт или пълна забрана на автомобили в центъра на София.

Опасно високи нива на замърсяване на въздуха в София, а и в други градове на България се отчитат от началото на годината. Критичното превишение на нормите в столицата извади отново обещанията на общината за справяне с проблема.

„Бих искала СОС много по-бързо да разгледа краткосрочните мерки, които предложихме в такива дни, които биха ни позволили с това превишение, което имаме, да бъде пуснат „зелен“ билет, за да може хората да се възползват от по-евтин градски транспорт, а при чувствителни превишения да можем да пуснем и безплатен транспорт“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

В края на миналата година зам.-кметът по екология Йоана Христова посочи, че ако безплатният градски транспорт не даде резултат, се обмисля в най-мръсните дни да плащаме по 4 лв за час престой в синя зона или пълна забрана на ползването на автомобили. Сред непопулярните идеи е и общинските служители да работят на плаващо работно време, а от „Московска 33” се надяват и други ведомства да се включат. Окончателните предложения Столична община ще бъдат разгледани от местния парламент на 25 януари.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)