маргарин, стрес

Какво при храненето може да увеличи стреса

21 юни 2018

Американски изследователи са установили, че употребата на наситени мазнини в детска и юношеска възраст увеличава риска от стрес и развитие на депресия като възрастни. Тяхната употреба води до отслабването на възможностите на организма за борбата с тях, съобщава ScienceDaily.

Експериментът е проведен върху мишки, на които са давани храни с високо съдържание на наситени мазнини. Учените стигнали до извода, че заради това те са станали по-податливи към стреса. Изследователите установили, че т.нар. бързо хранене и пържени храни, често консумирани от деца и тинейджъри, могат да доведат до по-лошото им справяне със стресови ситуации, безпокойство и тревоги в бъдеще.

Към храните с наситени мазнини се отнася маргарина, животинските мазнини, палмовото и кокосовото масло.

Вижте още: Ако се чувствате стресирани, грабвайте парцала!

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)