1485638652-c4610a876542a31b77d7bb019cdac5f0

Какво си говориха Тръмп и Путин?

29 януари 2017

Президентите на Русия и САЩ – Владимир Путин и Доналд Тръмп, проведоха 45-минутен официален разговор по телефона.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър съобщи в Туитър за началото на разговора Тръмп – Путин, като помести в своя микроблог в социалната мрежа Туитър снимка от Овалния кабинет, където Тръмп на бюрото си говори по телефона, заобиколен от вицепрезидента Майкъл Пенс, съветника по националната сигурност Майкъл Флин, началника на кабинета Райнс Прийбъс и политическия съветник на президента Стивън Банън.

Владимир Путин поздравил американския си колега Доналд Тръмп за официалното му встъпване в длъжност и му пожелал успех в работата, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Путин и Тръмп са изразили готовност за активна обща работа за развитие на сътрудничеството между Русия и САЩ на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа. Двамата са изтъкнали колко важно е възстановяването на взаимноизгодните търговско-икономически връзки, посочи руското президентство.

Двамата лидери са обсъдили и актуални международни проблеми, включително борбата с тероризма, положението в Близкия изток, палестинско-израелския конфликт, стратегическата стабилност, ситуацията около иранската ядрена програма и положението на Корейския полуостров. Засегнати били аспекти от кризата в Украйна.

Путин и Тръмп са се договорили за установяване на партньорско сътрудничество по тези и други въпроси, отбеляза Кремъл.

Приоритетна задача според двамата е да се обединят усилията в борбата с главната заплаха - международния тероризъм. Президентите са изразили воля за реално координиране на руските и американските действия за разгром на групировката „Ислямска държава“ и другите терористични групировки в Сирия, отбеляза Кремъл.

Двамата са се договорили да се работи за насрочване на дати и място за лична среща, както и да поддържат редовни лични контакти.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)