Какво ще стане, ако 60 дни пиете доматен сок?

Какво ще стане, ако 60 дни пиете доматен сок?

24 октомври 2015

Тайвански учени се заеха да изследват действието на доматения сок върху човешкия организъм. В изследването са участвали жени на различна възраст, с различно тегло и произход. В продължение на два месеца те са изпивали по една чаша на ден доматен сок. По време на експеримента участничките в него не са променили ежедневните навици, а само след няколко дни установили, че са отслабнали.

Учените подчертават, че не става въпрос за загуба на течности в организма, а за топене на мазнините. Участничките в експеримента намалели талията си средно с 1,6 -2 см., имали ниско ниво на холестерол и увеличено ниво на ликопен в кръвта – антиоксидант, който положително влияе върху здравето. Доматите са нискокалорични и в сок от 0,35 л. има само 80 калории Те са богати на натрий, калций, калий, магнезий, витамин B, C и АБ. Доказано е, че високото наличие на ликопен в доматения сок спира развитието на канцерогените клетки, прочиства кръвоносните съдове и предотвратява появата на сърдечни болести.

Доматеният сок помага за намаляване на кръвното налягане, предотвратява тромбозата, регулира работата на черния дроб, панкреаса и жлъчката. И което е най-важно, за да почувствате ефекта му необходимо е да консумирате домашен доматен сок подготвен от свежи или сварени домати смлени в блендер. Доматеният сок в търговската мрежа съдържа консерванти и много захар. /БГНЕС

снимка: healthadvisorgroup.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)