Full length of young men and women holding cellphone

Какъв е броят на GSM абонатите в света?

15 юни 2017

Броят на уникалните абонати, свързани към мобилни мрежи, в световен мащаб достигна 5 милиарда, което е две трети от населението на планетата, сочат данни на GSMA Intelligence, цитирано от Mobile Bulgaria.

За последните четири години са присъединени около 1 милиард потребители, над половината от които (55%) са от Азиатско-тихоокеанския регион.

Без изненада, Китай е най-големият мобилен пазар с над 1 милиард абонати, следван от Индия със 730 милиона. Именно от Индия обаче се очаква да са повечето от новите потребители до края на десетилетието.

Вижте още: Таксите за роуминг в ЕС отпадат от 15 юни

Данните сочат, че източната страна ще отговаря за около 30% от всички нови абонати до 2020. Европа е континентът с най-висок процент на разпространение на мобилните услуги, като 86% от жителите използват такива.

Общият брой на абонатите от Стария континент е 465 милиона. На другия полюс е Африка с едва 44% от населението или 436 милиона абонати.

Очакванията са до края на десетилетието общият брой на мобилните абонати да достигне 5,7 милиарда, което е почти 75% от населението на Земята.

снимка: hotshot24.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)