iphone-7-plus-black

Какъв капацитет на батериите имат iPhone 7 и iPhone 7 Plus?

13 септември 2016

Продажбите на смартфоните iPhone 7 и iPhone 7 Plus в България ни очакват на 23 септември, пише digital.bg. Apple намекнаха по време на представянето на устройствата, че те осигуряват по-дълго време за работа с едно зареждане. Въпреки това досега от компанията не разкриваха детайли за капацитета на батериите им. По-дългия живот гарантира от мощния процесор, който консумира по-малко енергия и от допълнителни софтуерни оптимизации. Сега разбираме и какъв е реалният капацитет на батериите в iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

iPhone 7 разполага с 1960mAh батерия, като за сравнение неговия предшественик iPhone 6s има 1750mAh батерия, предаде PhoneArena. В същото време iPhone 7 Plus предлага батерия със заряд от 2900mAh, което е със 150mAh повече от предходната версия на смартфона. Това е увеличение с 5%, докато при iPhone 7 батерията е с 14% по-голям капацитет. Благодарение на тези подобрения потребителите могат да очакват повече време за работа с едно зареждане.

Собствениците на iPhone 7 ще могат да сърфират в продължение на до 14 часа в Интернет или да слушат 40 часа музика. По-голямата батерия на iPhone 7 Plus осигурява до 60 часа за аудио, 14 часа за гледане на видео и 20 часа за разговори. Дългият живот на батерията е една от най-предпочитаните характеристики и Apple са се постарали да отговорят на високите изисквания на своите потребители.

Tук е момента да отбележим, че самия Lightning конектор не е водоустойчив и трябва да внимавате, когато зареждате батериите на  iPhone 7 и iPhone 7 Plus след като са били потопени във вода. Aко планирате да си купите новите смартфони на компанията е добре да знаете тази подобробност, за да си спестите неочаквани проблеми. Най-добрият вариант е да се ограничите до леко намокряне, а не плуване в басейн и така да предпазите смартфона си от евентуални повреди.

снимка: macworld.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)