beauty-2015-08-gigi-hadid-how-deep-love-video-red-lips-main

Как да запазим устните здрави и красиви през лятото?

05 август 2020

Здравето на кожата през топлите месеци е от изключително значение. Има обаче нещо, което почти винаги бива пренебрегвано, когато става въпрос за летните грижи, които полагаме за себе си. Става дума за устните. Те се нуждаят от допълнителна хидратация през цялата година и особено през летните месеци, тъй като при тях няма жлези, които да ги овлажняват естествено.

Температурите се покачват, слънцето става все по-силно, а устните ни са пряко изложени на вредното влияние на ултравиолетовите (UV) лъчи. Съчетано с хладния престой на климатик, кожата се изсушава и се напуква. Ето няколко съвета как да предпазим устните си от капаните на лятото:

Защита

Балсамът може да се окаже най-важният продукт за грижа за устните през лятото, а и не само тогава. Той има две цели – да защити кожата в този участък от вредните UV лъчи и да хидратира, като по този начин предотвратява напукването и изсушаването. Най-добре е да се избере балсам, който има SPF най-малко 15 и съдържа овлажняващи съставки.

Ексфолиране

Ексфолирането е нещо, което повечето жени не пропускат в грижата за кожата си, но може да се прилага и върху устните. Това е чувствителна област, подложена на натрупване на мъртви клетки, точно както по останалата част на тялото ни. Мека четка за зъби върши чудесна работа за отстраняване на мъртвата кожа по устните. На пазара се предлагат и специални ексфолианти за устни, но трябва да имаме предвид, че не е добре да търкаме силно, за да не нараним кожата.

Хидратация
В допълнение към ежедневното прилагане на балсам, устните се нуждаят от овлажняване и през нощта. Това им помага да се възстановят и регенерират. Дневната рутина спокойно може да се извършва и вечер, за да бъдат устните меки и красиви на сутринта.

снимка: glamour.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)