Как да измерваме надморската височина и да „предсказваме“ времето със смартфона си? (видео)

15 юли 2016

Нашите смартфони могат наистина много неща – да правят снимки, да ни показват вярната посока, да мерят сърдечния ни ритъм, да ни забавляват и така нататък. Според много анализатори обаче, въпреки че всички си купуват скъпи модели смартфони, не всички съумяват да използват всички техни функции.

Ако искате да използвате смартфона си на макс, информацията на howtogeek за това кaк може да използваме телефона си като барометър и алтиметър ще ви помогне да намерите още едно приложение на устройството си.

Каква полза имаме от барометъра?

В миналото хората са разбирали дали ще вали от болките в ставите си, по-късно започнахме да разчитаме на уеб сайтове, за да разберем какво ще е времето. Много по-забавно е обаче когато следим времето сами с помощта на нашите смартфони. А това е възможно когато го използваме като барометър.

Съществуват няколко вида барометри, но основно може да ги разделим на два вида – традиционни механични барометри и цифрови барометри като тези в нашите смартфони и смарт часовници. Много модели смартфони днес имат вграден барометър.

Барометрите измерват атмосферното налягане, така че можете да получите най-обща представа за това, какво ще е времето. Ако стойностите вървят нагоре, това означава, че времето ще бъде хубаво. Ако обаче падат, вероятно ще вали дъжд или сняг и времето ще е лошо.

Как да използваме смартфона си като барометър?

Има приложения, които ще превърнат вашия смартфон в барометър, като например Barometer and Altimeter за iPhone и Barometer за Android. Което и приложение обаче да използвате, първо ще трябва да калибрирате стрелката, така че тя да сочи нулата.

Освен че ще сте в състояние да предсказвате времето, ще можете да проверите и текущата си надморска височина. Ще трябва обаче преди това да зададете референтна височина и налягане, за да получавате точни стойности. За да определите височината на сграда, трябва да настроите референтната височина на 0 м докато сте на партера. В случай, че изкачвате планина използвайте за референтна височина такава, която е дадена на специалните означения. /digital.bg

снимка: apptive.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)