heres-how-you-can

Как да използваме видео вместо профилна снимка във Facebook?

14 април 2016

Facebook наскоро въведе нова функция, която ви позволява да използвате кратки видео клипове вместо профилна снимка, пише digital.bg. Благодарение на тази възможност профилните ни страници ще станат много по-атрактивни за хората които ги посещават.

Ако идеята ви допада, вижте съветите на Tech Radar за това как да използваме видео вместо профилна снимка във Facebook.

Стъпка 1: Заредете вашия профил

На вашия iPhone отворете Facebook приложението и отидете на страницата на профила си. Можете да направите това чрез чукване върху иконата „More“ в долния десен ъгъл на екрана и след това трябва да докоснете името си. Можете също така да отворите вашия профил чрез потупване върху текущата снимка на профила си в непосредствена близост до „What’s on your mind?“.

Стъпка 2: Променете профилната си снимка

На мобилното приложение профилната ви снимка се показва на видно място в горна част на екрана. В долния десен ъгъл на текущата ви снимка има икона на фотоапарат. Докоснете я и изберете „Take a New Profile Video“.

Стъпка 3: Запишете видеото

На следващия екран натиснете големия червен бутон, за да започнете да записвате. Ще имате три секунди време, в което може да се подготвите. След това вашият iPhone ще запише 7-секундно видео.

Стъпка 4: Преглед на видеото и избор на thumbnail (миниатюра)

След като запишете видеоклипа ще може да го прегледате. Ако сте доволни от резултата кликнете върху Next и след това изберете миниатюрата, която искате. Тя ще се показва вместо профилната ви снимка, когато видеото не е стартирано. Снимката на профила ви от сега нататък вече няма да е статична и ще се стартира всеки път, когато някой посети страницата на профила ви или чрез Facebook iOS приложението, или чрез уебсайта. Посетителите използващи Android приложението все още няма да могат да видят видеото ви.

снимка: technewstoday.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)