Viber

Как да изтрием завинаги акаунта и информацията си във Viber

23 ноември 2015

Viber е популярно приложение, което ежедневно свързва милиони хора и позволява да си комуникираме още с гласови съобщения, видео разговори, както и да избираме от разнообразна колекция от стикери. Ако сте искали някога да изтриете напълно своя акаунт вероятно сте забелязали, че това на пръв поглед не изглежда лесна задача, но все пак има как бързо да го направите. Oт iDownloadBlog сега ни разкриват какви стъпки трябва да следваме, за да изтрием профила във Viber и цялата си лична информация в приложението от своя смартфон или таблет.

За да стартирате процеса трябва да кликнете върху иконата с три хоризонталния ленти за Android OS или Моre иконата с три точки за iOS, които са разположени в долния десен ъгъл. В менюто, което се отваря трябва да изберете раздела Settings и да влезете в Privacy, където да скролнете надолу, докато не видите опцията Deactivate Account. След като го направите ще бъдете информирани със съобщение, че това ще изтрие цялата информация на устройството, което използвате и ще деактивира Viber на другите ви джаджи.

Именно сега вече можете да деинсталирате приложението от смартфона или таблета си, тъй като ако не следвате гореизброените стъпки няма напълно да изтриете своя акаунт. Премахването на Viber означава, че компанията ще продължи да пази в сървърите си данни за списъка ви с контакти в продължение на 45 дни, а телефонния ви номер, с който се логвате няма да се съхранява от нея чак след една година. В заключение ще отбележим, че деактивирането на акаунта ще изтрие цялата ви информация и чат сесии, като също така вече няма да сте видими и за другите потребители, които използват приложението.

снимка: techcrunch.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. Здравейте, обявиха ми сим карката за открадната и в момента тел ми номер се използва от трето лице, както и вайбъра ми регистриран на този номер с моето име и снимка. Това е кражба на лични данни. Посъветвайте ме как да го изтрият този вайбър акаунт

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)