sealy-posturepedic-bed-couples-600-72999

Как да повишим семейното либидо?

13 септември 2016

Както мъжкото, така и женското либидо е много крехко нещо. Лошото настроение или обикновената умора са достатъчни да убият ищаха за секс. Желанието за секс трябва да се поддържа, а как най-добре да стане това ще разберем ето сега. По-често излизайте двамата. Няма значение, че сте заедно повече 10 или 15 години.

Въведете си като правило седмично една вечер да прекарвате заедно. Отидете на ресторант или кино. Проверете хормоналния си фон. Може би ви влияят противозачатъчните хапчета или приемате други лекарства, които понижават сексуалния ви апетит (особено ако са ви предписани антидепресанти). Разделете си домашните задължения. Мъжът трябва да знае, че не е лесно за „половинката му“ да се залови с готвене, чистене или други домашни задължения след работа и да приключи деня с четене на приказки на децата преди сън. Съпружеското ложе е територия само на двама ви.

Не пускайте в него децата, котката или кучето. Наложете табу за вратата – научете децата да чукат на вратата или да ви извикват, преди да влязат в спалнята. Запишете секса като отделен пункт в ежедневния си график. Звучи малко цинично, но в хода на деня това напомняне ще ви подготви за изпълнението на съпружеските задължения. Научете се с прости начини да се отърсвате от стреса. Разберете се със семейството, че половин час имате право да почетете книга на тишина, да поиграете на компютъра или да се отпуснете във ваната. Разнообразявайте храната с афродизиаци. Лекарите отдавна казват, че храната, която е богата на естествени, на природни възбуждащи компоненти, вдига либидото. Яжте морски продукти, ягоди, шоколад, бадеми, а мъжете да взимат орехи. Вгледайте се в отношенията с вашия партньор/ка.

Дразните се как той/тя се храни или не затваря тубичката с пастата за зъби. Ако не спирате да се дразните, обърнете се към психолог. Помислете за съвместно хоби. Поддържайте градината на вилата или пък пътешествайте заедно. Съвместните интереси сближават много партньорите или пък засилват желанието. Вглеждайте се в здравословното си състояние. Понижаването на сексуалното желание може да е свързано с дискомфорт в интимната зона, сухост на кожата или обилно потене. Такива реакции може да са свързани с проблеми с щитовидната жлеза, хронична умора или стрес. /БГНЕС

снимка: coloribus.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)