удоволствие от живота

Как да получим удоволствие от живота: 10 правила

04 юли 2018

Щастието е в нашите ръце и мисли. Понякога е трудно да го намерим в нашето ежедневие и имаме нужда се подсетим как да стигнем до щастливите усмивки.

10 правила как да се влюбим в живота си и да изпитваме удоволствие от него, споделят от Segodnya.ua:

1. Бъдете щастливи и благодарни за това, което имате. Присъщо ни е да искаме все повече и повече, като забравяме това, което вече сме постигнали и присъства в живота ни. Това, което не ни е дадено, не ни е и необходимо.

2. Не сравнявайте вашия живот с този на другите. Всеки има уникален път, създаден специално за него. Ако една врата не се отваря, значи не е вашата или още не е дошло нейното време.

3. Приемете, че е животът е дар. Когато възнива проблем, то  е за да ни научи на нещо. Болката е възможност за израстване.

4. Бъдете себе си. Опитайте се да бъдете в своето най-добро физическо, емоционално и духовно състояние. Всеки е уникален и неповторим и притежава собствена красота.

Снимка: pixabay.com

Снимка: pixabay.com

5. Промените са нещо, с което трябва да се примирите. Те са необходими и неизбежни. Ние непрекъснато се учим, израстваме и се формираме като личност, за да постигнем оптималния вариант на своето личностно развитие.

6. Не живейте с миналото. Не носете камък в пазвата си. Продължавайте напред. Анализирайте, учете се и се развивайте.

7. Спрете да живеете за някой друг – родители, деца или партньор. Вашият живот си е ваш. Извършването на дейности, които не желаете в дългосрочен период, водят до недоволство и нещастие.

8. Инвестирайте в опит и хора. Материалните вещи идват и си отиват, като носят кратко удоволствие. Например, вие може да си купите нещо ново, но време например не можете. Използвайте го мъдро, като го посвещавайте на любимите си хора.

Снимка: pixabay.com

Снимка: pixabay.com

9. Мислете позитивно. Понякога ние се превръщаме в най-големия си враг, тъй като не се съпротивляваме на нашествието от негативни мисли в главата си. Научете се да контролирате собствените си мисли и да търсите плюсовете във всяка ситуация.

10. Вашият живот ще се превърне в произведение на изкуството, когато се научите да бъдете в мир със себе си. Не се натоварвайте с очаквания за това, какво предстои – всичко се нарежда по някакъв начин. Потърсете спокойствие и душевно равновесие.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)