стреса

Как да преборим стреса?

08 април 2019

Стресът е сериозен проблем и постоянен спътник за живеещите в по-големите градове. Това, че отдихът сред природата влияе положително на емоционалното състояние на човека, знаем всички и отдавна. Но каква „доза“ е достатъчна за максимален ефект?

Препоръката на лекарите най-после е конкретна – американски учени от Мичиганския университет установили, че оптималната продължителност за разходка на свеж въздух е между 20 и 30 минути, съобщават от „По-здрави днес”. Естествено, може да постоите и повече, но за съвременните жители на мегаполисите и този срок често е непозволен разкош.

От това радостно откритие на учените, че дори няколко десетки минути дневно навън сред природата са достатъчни, за да понижат нивото на хормона на стреса – кортизол, могат да се ползват и най-ревностните домоседи. Но само при условие, че човек се разходи (или просто постои) на свеж въздух през деня, когато на улицата все още е светло и през това време той не ползва никакви мобилни устройства и не се разсейва със странични задачи.

Вижте още: Как кучето влияе на нашето здраве

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)