Как да преобърнем лош ден? (Видео)

08 юли 2016

Всеки от нас има лоши дни. Дни, в които се чувстваме зле, нямаме енергия, мотивация или просто не ни се случват нещата. Как да излезем от капана на това настроение? В това видео консултантът Робин Шарма дава няколко различни стратегии, които можем да приложим. Но преди това, съветва той, трябва да обучим ума си, че няма проблеми, има предизвикателства.

1. Добра дума.
Когато някои ни попита как се чувстваме в лош за нас ден, ние обикновено сме склонни да го заливаме с негативна информация и да се държим зле. А това допълнително влошава деня ни. Когато караме един човек да се чувства зле, ние самите се чувстваме така. И обратното – колкото по-добре караме да се чувстват хората, толкова по-добре се чувстваме и самите ние. Когато се държим мило, ентусиазирано, позитивно и т.н., ние не само подобряваме настроението на хората срещу нас (научно доказано е, че това поведение покачва нивото на серотонин – хормона на щастието, у околните), но и нашето собствено.

2. Благодарност.
Благодарността е противоотрова за страха. Едно от нещата, които можем да направим в лош ден, е да се запитаме кои са нещата, за които сме благодарни. Ще се изненадате колко са много хубавите неща в живота ви и колко по-добре ще се почувствате след като си ги припомните.

3. Човешки допир.
Доказано е, че човешкият допир влияе на нашите емоции, настроение и състояние и ни кара да се чувстваме по-добре. Прегърнете някого, отидете на масаж… Масажът увеличава нивата на окситоцин – хормона на любовта, и след това се чувстваме значително по-добре.

4. Движение.
Излезте навън, разходете се сред природата, тичайте, спортувайте… Физическата активност зарежда тялото ни и ни кара да се чувстваме по-добре. И ако наистина обичате упражненията и са част от деня ви, защо да не ги правите и сутрин и вечер? Така ще си гарантирате усещането за наистина добър ден.

Източник: economy.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)