здраво сърце

Как да проверим за половин минута имаме ли здраво сърце?

28 декември 2019

В днешно време стресът и подсъзнателното натоварване в динамичната среда, в която живеем, са сред най-опасните фактори за влошеното здраве. Особено важно в това отношение е сърцето, което безспорно е един от най-важните органи в човешкото тяло и затова често е нужно да ходим на профилактични прегледи.

Но тъй като често и времето ни е ценно, то има един прост трик, с който да проверим в какво състояние е то, без, разбира се, това да има същия ефект като посещението при специалист. И все пак, ето как да го сторите.

Тестът, който ви предлагаме, всъщност само показва дали е наложително да видите доктора възможно най-скоро. Ето го и този лесен трик, който отнема само 30 секунди.

здраво сърце

За целта ще ви е нужна купа или мивка, които са достатъчно големи, за да поберат ръцете ви. Напълнете купата или мивката със студена вода, като можете да добавите и лед за още по-добри резултати. След това потопете двете си ръце до китките в студената вода за точно 30 секунди.

Резултатът:

Има две възможности. Първата е пръстите ви да са станали червени, което е добър знак, че най-вероятно нямате проблеми с достигането на кислород до кръвта, както и че сърцето ви и циркулацията на кръвта ви са в добра кондиция.

Но, ако пръстите ви са бледи или добият синкав цвят, това може да е знак за проблеми с кръвообращението. Тези признаци се появяват обикновено, когато червените кръвни телца са недостатъчно снабдени с кислород.

Ако това се случи, първо масажирайте и затоплете пръстите си, за да се върнат към нормалното си състояние и после най-добре отидете на преглед, за да направите и други тестове.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)