езика на тялото

Как да разгадаем езика на тялото

17 юни 2018

Жестовете, които правим, могат да говорят повече отколкото предполагаме за това какво мислим и как се чустваме. Какъв е ключът към езика на тялото ни представя книгата на Жозеф Месенже.

Отскоро тя е книжния пазар, публикувана от издателство „Книгомания”. Заглавието е „Илюстрован речник на жестовете: Как да разгадаем езика на тялото”. Преводът е на Веселина Илиева, а изданието е обемно, тъй като включва 736 страници.

Корицата на „Илюстрован речник на жестовете: Как да разгадаем езика на тялото” (Книгомания, 2018)

Корицата на „Илюстрован речник на жестовете: Как да разгадаем езика на тялото” (Книгомания, 2018)

За книгата от издателите:

Искрени ли сте в приятелството, любовта или секса с хората, с които общувате? Какво мислят наистина за вас вашите събеседници – лъжат ли ви, или ви казват истината? Несъзнателните  жестове и мимики, които съпътстват разговорите ни обаче, издават истинските намерения на хората. „Илюстрован речник на жестовете“ с над 1000 примера от ежедневието ще ви помогне да разгадаете малките детайли в процеса на общуването, които винаги са ви убягвали, а носят скрит смисъл.

Ако се чудите защо често се проваляте на интервю за работа или при преговори, служебните срещи са неуспешни, а романтичната ви връзка не върви според очакванията ви, може би езикът на тялото ви в тези случаи ви дискредитира. Научете кои са жестовете и позите, които ще ви издигнат в очите на околните, ще им изпращате положителни сигнали или пък ще подпомогнат умението ви да флиртувате!

В днешно време усвояването и правилното използване на езика на тялото е задължителна необходимост, за да бъдете уверени и убедителни в общуването. С помощта на този изчерпателен наръчник ще умеете да анализирате и преценявате правдиво събеседниците си.

Жозеф Месенже (1945–2012) е психолог и един от най-известните специалисти в сферата на невербалното общуване. Автор е на множество трудове, сред които: „Жестовете, които ще променят живота ви” и „Жестовете, които ви издават”. Инициатор е на програма за невро-жестово програмиране. През 2010 г. заедно със съпругата си основават „Училище на жестовете“.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: coub.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)