обеци с клипс

Как да си изработим обеци с клипс

07 октомври 2018

Ако се нуждаете обеци, може да си купите, но може и да си ги изработите сами. Предимство е, че ще имате възможност да ги направите точно, както желаете. За целта по магазините се продават метални елементи, които може да сглобите по хиляди начини, да използвате въображението си и да сътворите точно това, от каквото се нуждаете, за да допълните красивия си външен вид.

Тук ще ви представим две идеи за обеци с клипс – с топка и със сърце. Предиството им е, че е необходимо за тях да имате дупки на ушите. Освен метални елементи за обеци, са ви необходими и клещи. За да не оставят следи по метала, добре е краищата на клещите да са с гладка повърхност или заоблени, за да се оформи по-добре кръг при необходимост.

За изработването на обеците с топка са използвани клипсове, които се продават готови, порцеланови топки (имайте предвид, че те са по-тежки), метални „пирони” и метални шапки. Последните освен че имат декоративно предназначение, задържат и мънистото, което с по-широк отвор, така че да не може да се изхлузи от свързващия елемент.

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Нанизваме всичко, според желанието си, в случая шапка – мънисто – шапка и после с клещи завиваме горния край, подобно на халка. Оставяме малък отвор, през който промушваме накрайника за обецата и после затваряме кръга.

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Така обецата е готова.

Във вторият вариант, разликата е в мънистата, които нанизваме на металния „пирон” – сърце от пластмаса с мраморен ефект, чието предимство е лекотата, тъй като не натежава на ушите; и кристал от стъкло, който улавя светлината и придава блясък. Тъй като отворът на мънистата е по-тесен, не е необходимо да се поставя някакъв тип шапка, която да го задържа. След това завиваме края на металния „пирон”, захващаме за накрайниците ш обеците са готови.

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Вижте още: Как да си направим книгоразделител със сърце

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

Снимка: Самовила

автор: Силвия Аризанова
снимка: Самовила

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)