сърце

Как да си направим книгоразделител със сърце

10 февруари 2018

Наближава празникът на влюбените и всичко под формата на сърце е много актуално. Предлагаме ви идея как да изработите книгоразделител, с който може да зарадвате дете, любим или себе си.

За целта се използва дървена клечка и филц, като е необходимо да можете да шиете. Твърдата форма е много подходяща за отбелязване на мястото, до където сте стигнали в книга, тъй като дървото е тънко, плоско и не се огъва. Може да намерите подобни дървени клечки по магазините, като се предлагат и направо готово оцветени. Набавяте си и листа филц в желаните цветове. Необходи ми са още игла и конец. Ако е добре ушито и „по мярка”, дори няма нужда да използвате лепило, тъй като дървената клечка приляга добре в отвора и декорацията не пада.

Ето как може да изработите сами книгоразделител под формата на сърце. Разбира се, може да вложите фантазия и да реализирате собствена си представа за това как трябва да изглежда той.

1. Взимате листа филц – в случая в червен, бял и жълт цвят и дървени клечки в различни цветове.

250_1

2. Изрязвате с ножица желаните форми. Представяме Ви три примерни варианта.

За първия ви трябват две по-големи сърца в червено (предна част и гръб) и едно по-малко в жълт цвят.

250_2

За втория отново изрязвате две големи червени сърца и две малки кръгчета за очи.

250_3

За третия вариант изрязвате форми, подобно на първите, като малкото сърце е в бял цвят.

250_4

3. Избирате коя ще е лицевата страна и върху нея поставяте по-малкото сърце и го пришивате по свой вкус и възможности (в случай с хиксчета и линии в бод зад игла). Ако искате сърцето да има лице, може да пришиете белите кръгчета като очи и с черен конец запълните „зеницата”. С бод зад игла или с просто промушване на конеца може да избродирате усмивка, вежди и нос.

4. Когато предната част е готова, я поставяме върху задната. Измерваме мястото, където ще разположим дървената клечка и зашиваме от всички страни с фестон бод. Оставяме незашито само там, където после да пъхнем клечката.

250_5

Така нестандардния книгоразделител е готов. Приятно четене!

текст: Силвия Аризанова
снимки: Самовила

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)