Нот Витал скулптор къща

Как един скулптор си играе с вековете

03 януари 2019

Какъв ли би бил домът на един скулптор? Фантазията ни хуква да си представя екстравагантни обемни решения, игра с формите и изваяни детайли. И няма да сме далеч от истината. А в домът, който ви представяме, има и още една намеса – брат архитект. И така – Нот Витал и неговия брат преобразяват една традиционна къща в швейцарските Алпи и я превръщат в прекрасно произведение на архитектурата и скулптурата.

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_955314807_800x1200

Братята били вдъхновени от визиите на къщи и замъци от края на XVII век и пренесли представите си в реновацията. Съхранили дървото, което вече съществувало, но му придали старинен привкус с модерно звучене.Може и да звучи невъзможно да направиш модерен дом със звучене от преди 400 години, но в този интериор се е получило. Убедете се сами:

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_381019680_800x1200

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_136445451_800x1200

Стените, мебелите, столовете…навсякъде дървото изглежда като излязло от замък от късното Средновековие. А в същото време всички достижения на домакинските технологии присъстват и застават като еклектични акценти.

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_515967125_800x1200

Особено романтична е спалнята, с малкото бюро за четене. Тя сякаш е останала такава от доста векове, но изглежда прекрасна и предразполагаща.

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_10930686_800x1200

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_279478600_800x1200

А стените на банята…Не си мислете само, че не са обработвани и запечатани с истинските цветове на разрухата и времето. Стените са третирани със специална прозрачна смола, за да се консервират и да излъчват онази архаичност, която да те потопи във времето, докато си в свръхмодерна вана…

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_395039652_1200x800

Единствените цветови фриволности са допуснати в голямата спалня, но и те имат средновековен стил.  Признайте, че вече завиждате на чистия и опростен детайл в този дом!

casa_tradicional_de_not_vital_en_el_valle_suizo_de_la_engadina_36556971_800x1200

Но като зад всяко „просто“ нещо, зад всеки ъгъл в този дом стои много креативност, труд и нестандартно мислене.

снимки: Manolo Yllera

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)