презерватив

Как изглежда първият „умен” презерватив?

12 декември 2017

Компанията British Condoms показа снимки на своя „умен” презерватив i.Con. Той изглежда като обикновен фитнес-тракер под формата на гривна, но измерва други показатели, съобщават от Hi-tech.mail.ru.

Присбособлението i.Con всъщност не е точно презерватив. Представлява пръстен, който се поставя при основата на кондома. Вътре в устройството има няколко сензора и чипа за определяне на физическата активност по време на полов акт. Устройството може да отчита: продължителност, скорост и интензивност на движението, най-популярните пози и количеството на актовете за определен период от време, температурата на половите органи и броя на изразходваните калории.

72_5

Като допълнителна функция е посочено това, че един „интелигентен” презерватив ще може да предупреждава за партньор, който има заболявания, които се предават по полов път. Но тъй като разработчиците още не са получили лиценз, това устройство не може да се нарече медицинско.

На външен вид i.Con изглежда като обикновена фитнес гривна. Той е изработен от специална гума, която може да се разтяга.

72_4

Според производителя вградената i.Con батерия може да издържи 6 часа работа. Както всеки фитнес-тракер, така и това присобление може да се свързва със смартфона чрез Bluetooth и да прехвърля данни. Приложението показва статистически данни за сексуалния живот и помага да се избере най-добрата поза. Също така потребителите ще могат да споделят резултатите си с други хора анонимно или открито.

72_6

Появата на „умния” презерватив е анонсирана за март 2018 г. При предварителните продажби цената на устройството е 60 паунда.

Превод и редакция: Силвия Аризанова

Снимки: britishcondoms.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)