Сапиосексуалност

Как ни привличат „сапиосексуалните“ хора?!

03 януари 2017

Що е то „сапиосексуален“ и има ли той почва у нас? Отговор на този въпрос вече сте открили, ако сте прочели подробната ни публикация за новия тип сексуалност. Но да си припомним с няколко думи – и вие самият също може да бъдете сапиосексуален, ако това, което намирате за най-сексапилно в представител на отсрещния пол, е не визията или излъчването, а интелигентността му.

След като самият термин се появи през 2014 година, той до такава степен нашумя, че в обществото се появиха дори много млади хора, които създадоха собствена социална мрежа и сайт за запознанства, базирани на този принцип. А в случай, че ви е любопитно какво точно прави един човек „сапиосексуален“ и как действа това, ето няколко конкретни примера от реални хора, по извадка на Tonic.Vice.com.

Сапиосексуалност
Кейти, 32, Ню Йорк

В университета забелязах, че единствено умните момчета ми правят впечатление. Излизах и с не особено умни мъже, които бяха красиви до безобразие, но ми омръзваха след седмица. Един от гаджетата ми намери алгоритъм, който кара вентилаторът на компютъра му да се върти по-бързо и това беше изключително секси за мен. Най-секси обаче ми се струва фотогеналната памет, въпреки че може да създаде големи проблеми във връзката. Хората казват, че състоянието ми е снобарско – да, аз също го възприемам така.

Таноя, 23, Солт Лейк Сити

Когато бях на 18, чаках за лекция по философия заедно с някакво момче. Заговорихме се и той ми разказа как работи в лаборатория, където са открили нов вид буболечка върху някакво дърво в Амазонка и сега той трябва да преброи всички различни видове буболечки. Физически никак не ми харесваше, но разговорът ни за наука силно ме привлече към него.

Сапиосексуалност

Амир, 29, Ориндж Каунти

Винаги съм бил привлечен от науката и знанието. Имам няколко дипломи и не виждам нищо лошо умен човек да търси умни хора. Външният вид също е от значение, но само в началото, за ориентир. След 5-минутен разговор впечатлението ми от външния вид се изпарява.

Стивън, 29, Диърборн

Най- трудно всъщност ми беше да се запозная с думата, а не да открия колко е важна интелигентността у партньорката ми. Обикновено намирам за изключително секси, ако тя може да победи в спор между двама ни. Да, има библиотека също е много възбуждащо, особено ако в нея съществува поне една класика.

Мариана, 28, Бруклин

Ужасно е да си сапиосексуален! Самото излизане с мъже не е проблем. Проблем е, когато те нямат идея за какво говориш през половината време, както и никакво желание да прочетат книга или да научат нещо ново. Външният вид има значение, все пак сме хора, но при мен той далеч не заема основна позиция.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)