Young-woman-holding-image-of-old-woman-in-front-of-her-Mar-13-p144

Как остаряват знаците на Зодиака? (част I)

09 октомври 2014

Разбира се, ще стане дума не за това при кого ще се появят повече бръчки или посивели коси, а преди всичко за отношението на представителите на различните зодиакални знаци към «есента на живота». Защото, притежавайки различни характери, знаците на Зодиака и остаряват различно. 

ОВНИТЕ предпочитат да не мислят за възрастта си. Те живеят за мига и не мислят какво ги очаква в утрешния ден. Бодростта на духа до преклонна възраст запазва неизчерпаемата им младежка енергия. На 60 години Овенът може и да не носи рокерско яке, но няма да престане да се интересува от мотоциклети. И ще продължава да го прави със същия хъс и неукротима енергия както и преди.

ТЕЛЦИТЕ обожават да похапват – понякога дори прекаляват и поради това натрупват излишни килограми. С годините стават по-упорити. Телците са най-малко гъвкави, приспособими създания – както в психологически смисъл, така и във физически. Независимо от това, те са издържливи и въпреки болестите ще живеят по-скоро много дълго.

БЛИЗНАЦИТЕ още докато са млади набелязват целите си и неотклонно ги следват без да намаляват темпото през годините. Не се надявайте, че Близнакът ще се върне от работа по-рано. Дори и в напреднала възраст няма да го видите да почива или пък да дреме пред телевизора. Стремежът му към израстване в кариерата продължава до пенсия и ако е възможно, още дълго след това.

РАЦИТЕ обикновено са два вида: такива, които никога не порастват, и други, които през старостта си обичат да се грижат за другите както Майка Тереза. Ракът и Лъвът държат особено много всички да уважават „белите им коси“. От Раците могат да излязат прекрасни „класически“ дядо и баба, каквито биха искали да имат много от децата.

ЛЪВОВЕТЕ са снизходителни и солидни по природа, която се проявява все по-силно през годините. С приближаването на старостта те вече са твърде спокойни, опитни, внушителни и понатрупали излишни килограми личности. Те все повече ще изискват всеобщо уважение и авторитет, понякога дори преклонение, ще се стремят да бъдат пример за подражание. Именно поради това, те ще се постараят да постигнат главните цели в живота и по възможност по-рано да получат научни степени.

ДЕВИТЕ, в много случаи, с възрастта започват все по-негативно да възприемат околния свят, особено ако проявят прекомерна склонност към излишна критичност и изгубят контрол. Те обожават да поддържат отлична физическа форма и добро здраве, постоянно работят за усъвършенстване на умствената си дейност. И като правило посрещат старостта като добре изглеждащи господа и госпожи, макар и малко строги, но много умни.

(следва продължение)

текст: Калина Колева
снимка: chatelaine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)