Как Сергей Лазарев „оздравява“ душата

04 април 2018

Името на Сергей Лазарев е повече от познато на всички онези, които искат да отидат отвъд ежедневното и повърхностно познание на своята същност. Те са лекари, психолози, инженери, физици, астролози, хора с разностранни интереси, но свързани с едно – вярата, че има нещо повече от това, което виждаме с очите си тук и сега.

IMG_6215

Сергей Лазарев се интересува от взаимовръзката между вътрешното състояние на душата на човек, неговото здраве и съдба. Между религиозно-нравствено състояние на човечеството и перспективите на неговото съществуване в съвремения свят. В тази област по емпиричен път той е открил редица последователни закони, които са му дали възможност да създаде цялостна философска на мирогледа. Тази система е уникална в това, че дава възможност да се ориентираме както в околният свят като цяло, така и в конкретни житейски ситуации, тъй като дава отговор на въпросите “Кои сме ние, откъде идваме и накъде вървим“. В последно време Сергей Лазарев е стигнал до извода, че причините за разрушаването на нашата цивилизация не са политиката и економиката, не са болести, не екологията, нито бедствията. Неправилният мироглед, изкривена ценостната система, липсата на любов и нравственост –истинските причини за наближаващата катастрофа на съвремената цивилизация. Материалистичния свят, който е забравил за първичността на душата се стреми да спасява само тялото в ущърб на всичко останало. С цялата си дейност Лазарев се стреми да помогне за по-стремителната промяна в начина на мислене на хората, което е необходимо за спасението на цялото човечество.

IMG_6315

От началото на 90-те години са издадени поредици от 12 книги “Диагностика на кармата“,7 книги “Човекът на бъдещето“, 7книги “Опит в оцеляването“, “Среща на науката и религията“, “Оздравяване на душата“, “Тайните на семейното щастие“, “Лицата на горделивостта“.Книгите са преведени на немски, полски, английски, чешки, испански, румънски, гръцки, японски и български. Също така са налични видео и аудио записи на лекции и семинари.

IMG_6337

През 2002г Сергей Лазарев получава художествена награда “Петропол“ и статуетка на Свята Ксения. Заснети са филми за живата, работата и изследванията на Сергей Лазарев “Картина на живота“ и “Пътешествие в Китай“.

В близко бъдеще се очаква издаването на нови книги: “Преодоляването на горделивостта“ 2ч, “Блажени бедните духом“ “ Четиридесет въпроса“ и др.

репортер: Калина Станева
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Симеон Симеонов
фото: Михаела Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)