"Amour" Premiere - 65th Annual Cannes Film Festival

Реални ли са папарашките снимки?

26 юни 2016

Преди дни The Sun публикува снимки на Тейлър Суифт и Том Хидълстън, които се целуват. Въпросът, който си задаваха всички, беше: дали тези снимки са режисирани? Това дали папарашките кадри са реални или постановка, може да каже само човек от професията. Такъв е нюйоркският папарак и създател на Stupid Famous People Джъстин Стефман.

Looks like Taylor isn't shedding any tears or any "Bad Blood" over recent break up with Calvin Harris.

Защо изобщо някоя знаменитост би устроила и режисирала такива снимки?  Най-важната причина са парите. Те обаче също така пускат снимки, защото искат да контролират сами своя имидж. Много режисирани снимки включват платено продуктово популяризиране, при което фотоагенцията работи като посредник между знаменитостта и компанията, която има продукт, който иска да продаде. Това може да е най-новият смартфон, наскоро излязъл на пазара, хранителен или козметичен продукт, или дори нещо толкова просто като знаменитостта да пазарува в конкретен търговски обект. Определени фотоагенции се специализират в тези типове фалшиви папарашки снимки. Те обикновено се опитват да придадат на снимките естествен и спонтанен вид, но на практика знаменитостта и фотографът работят като тандем. Това е платена фотосесия и знаменитостта получава тлъста сума. Читателите на таблоидните списания и блогове нямат представа за това!

Контролът е друга важна причина за режисирането на снимки. Има определени знаменитости, които мразят да бъдат снимани от папараци и правят всичко по силите си да го избегнат. Когато имиджът е толкова важна част от кариерата, последното, което желаеш, е да те снимат, когато изглеждаш зле. Блейк Лайвли и Раян Рейнълдс са добър пример за двойка знаменитости, които мразят папараците, но ще видите красиви техни снимки да излизат редовно. Тези снимки са изцяло режисирани. Когато виждат папараци в реалния си живот, те свиват глави и скриват лицата си – освен ако популяризират нещо.

1347898807_blake-lively-ryan-reynolds-zom blake-lively-throws-ryan-reynolds-under-the-bus-by-confessing-what-he-did-for-her-at-canne-993664

Друг пример е когато има голямо търсене за определена снимка. Когато се роди дъщерята на Гуинет Полтроу и Крис Мартин – Епъл, те работиха директно с вече придобил лоша слава папарак в Ню Йорк. Заедно те режисираха първите бебешки снимки и им придадоха вида на естествени, спонтанни кадри, и после ги продадоха на голямо списание. Според слуховете снимките са се продали за над 1 млн. долара. Папаракът получи своя дял, а те взеха останалото.

U-S-actress-Gwyneth-Paltrow-holds-her-baby-Apple-upon-her-arrival-at-the-Elysee-Palace 1351215398_chris-martin-gwyneth-paltrow-zoom

Ким Кардашиян е най-големият пример за знаменитост, използваща фалшиви папарашки снимки. Ким има личен папарак, на който редовно изпраща съобщения. Той лети по цял свят, ходи там, където тя поиска, и работят заедно, за да правят най-новите фалшиви папарашки нейни снимки. Тя оценява всеки кадър, преди изобщо те да започнат да се продават на списанията. Ако снимките са на плажа, те се фотошопват в огромна степен и тя избира кои са любимите й за продажба.

landscape_nrm_1429734552-kim-kardashian-paparazzi-1

Колко често се случва това? Много често. Не си спомням вече кога за последно съм разлиствал таблоид или съм браузвал блог за клюки, без да видя режисирани снимки сред останалите. С парите, спечелени от подобни снимки, един фотограф може да си изплати много прилична къща. Повечето папараци например са чували слухове, че първите кадри на Тейлър Суифт и Джейк Джиленхал, разхождащи се заедно из Бруклин, са били режисирани. Те са снимани с дългофокусен обектив от голямо разстояние, и фотографът се е наложило да отдели доста време и да вложи много усилия. И все пак много са хората, които вярват, че информацията е дошла от собствения екип на Тейлър.

Exclusive - Taylor Swift & Jake Gyllenhaal Spend Thanksgiving Together

Най-интересната знаменитост, с която някога съм работил директно за режисирани снимки, беше Аманда Байнс по време на много публичния й психичен срив. Тя ме помоли да се срещнем в ресторанта IHOP в Харлем и първите й режисирани снимки се случиха на тротоара отвън. Тя говори много за това как списанията винаги публикуват грозни нейни снимки и иска да изглежда красива. След фотосесията тя изтри всички снимки, които не й харесаха, и аз изпратих другите на списанията. Няколко дни по-късно тя организираше малко парти и искаше да направи още една режисирана фотосесия. Тези кадри се оказаха на корицата на един таблоид, но ефектът от тях беше в крайна сметка отрицателен, тъй като те ги пуснаха до много негативна статия за нездравословния й начин на живот по това време.

Actress Amanda Bynes arrives for a court hearing at Manhattan Criminal Court in New York

 Какво може да издаде дали една снимка е режисирана? Повечето такива снимки изглеждат глупаво и са прекалено очевидни за опитното око. Ако става въпрос за огромна новина, винаги имайте едно наум!

Източник: www.cosmopolitan.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)