wя990

Как ще запомним Глория Вандербилт

18 юни 2019

На 17 юни, Глория Вандербилт, американска актриса, писателка, художник и дизайнер, умря от рак. След смъртта на Глория синът й, моделът и домакин на CNN Андерсън Купър каза, че 95-годишната му майка е за него „най-интересният и съвременен човек“.

w99ъъъ0

Как ще запомним Глория Вандербилт

w990
В историята на модата, Вандербилт ще остане предимно дизайнер, който допринесе за популяризирането на дънките: през 1976 г. тя представя първия си модел Глория Вандербилт с лого на лебед и много скоро те стават известни. Но Глория не спира дотук: под нейно име произвеждаше различни дрехи, парфюми и аксесоари.

„Тя търсеше себе си и успя да се реализира в много, много различни професии в продължение на много години,“ каза нейната приятелка Диана фон Фюрстенберг. И наистина, Вандербилт е била модел, сниман във филми, играла е на Бродуей, пишеше поезия и винаги беше известна социална жена.  Омъжена е четири пъти и то за  такива завидни звезди като Марлон Брандо и Франк Синатра.
w9ййййй90
Добре образована, с вродено чувство за красота, богата наследница от известното семейство, собственик на безброй таланти, Глория, въпреки външния си успех, преживяла много трудни ситуации в живота си – смъртта на своя четвърти съпруг, писателя Уайт Емори Купър, самоубийство на сина си, който скача пред очите й от 14-ия етаж на фамилния апартамент…

„Майка ми бе боец!“ ​​- каза синът на Глория, Андресън Купър. „Проблемите в живота не я направиха жестока. Винаги е вярвала в любовта – повече от всичко.“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)