Минди - прототип на човек през 3000 година

Как ще изглеждат хората през 3000-та година!

12 юли 2019

Модерните технологии по принцип са нещо хубаво. Не и обаче, когато оказват твърде много влияние върху живота ни. Какво имаме предвид? Съвсем наскоро компанията TollFreeForwarding, занимаваща се с телекомуникации, създаде 3D-модел на човека на бъдещето, базиран върху редица изследвания, занимаващи се с ефекта от използването на съвременните технологии върху нас.

Минди - прототип на човек през 3000 година

И честно казано, крайният резултат е доста стряскащ. Моделът е от женски пол, като е наречен Минди и живее през 3000-та година. Тя има масивен череп, малък мозък и втори чифт клепачи, като повечето промени са предизвикани от факта, че й се налага да работи много пред монитора на компютъра. Постоянното протягане на шията напред, за да гледа в смартфона си, е направило мускулите на врата й по-мощни и масивни.

Минди - прототип на човек през 3000 година

„Часовете, прекарани с наведена глава, напрягат шията и нарушават равновесието на гръбнака. Следователно, мускулите на шията трябва да полагат допълнителни усилия, за да поддържат главата“, обяснява Кейлъб Бек, експерт по здраве в Maple Holistics. Черепът е със значителна дебелина, тъй като помага за защитата от радиочестотните излъчвания на телефона й.

Минди - прототип на човек през 3000 година

По същата причина и ръцете й са постоянно стиснати, а лактите се разгъват до 90 градуса. Вторият чифт клепачи на Минди пък й помагат да филтрира излишната светлина, излъчвана от технологичните устройства. Е, триизмерният модел напомня повече на герой от филм на Джеймс Камерън и едва ли някога хората ще изглеждаме така, но най-малкото може поне да послужи като предупреждение, че животът ни не винаги е бил толкова технологичен…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)