Как ще изглежда летящият транспорт в града – CityAirbus (видео)

13 март 2019

Представиха нова разработка на Airbus за бъдещето на градския транспорт. Прогнозира се след няколко години летящите таксита, като CityAirbus, да бъдат алтернатива на обичайните таксита, автобуси и метро.

летящият транспорт

Снимка: Airbus

Новият въздушен апарат е бил построен за две години в завод на Airbus в немския град Донаувьорт. Той е четириместен, безпилотен и електрически. Може да измине полет с дължина 50 км и максимална скорост, съпоставима с автомобилите – 120 км/ч. Излита и каца вертикално.

Безпилотните машини CityAirbus ще летят между градовете по определен маршрут. Затова според компанията да се наричат „аеротакси” е неправилно. Очаква се изпитанията да започнат в средата на тази година. На този етап летенето над населени места е невъзможно, защото за това трябва разрешение.

Снимка: Airbus

Снимка: Airbus

Според компанията, използването на подобен тип летящ транспорт ще бъде възможно не по-рано от средата на следващото десетилетие. До тогава трябва да се уредят и административните въпроси. Министърът на транспорта на Германия, който е присъствал на представянето на летящия автомобил, е обещал да работи по необходимата нормативна уредба.

Вижте още: Audi и Airbus показаха бъдещето на транспорта (видео)

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)