джаз ерата на Франк Синатра

Как щяха да изглеждат легендарните метъл албуми в джаз ерата на Франк Синатра?

27 януари 2015

В модерния 21 век, светът около нас еволюира не с дни, а с часове. И все пак, всички ние съхраняваме дълбоко в себе си белезите от културното си наследство – не само историческо, но и филмово, музикално и т. н.

Antrax_Among_the_Living Black_Sabbath_Paranoid

Да, днес Елвис Пресли е само непозната легенда за голяма част от настоящото поколение, същото можем да кажем и за любими на милиони позастаряващи меломани имена от златното джаз поколение на миналия век като Франк Синaтра или дори Чарли Паркър. Менят се и времената, мени се и модата на водещите музикални стилове.

Iron_Maiden_Power_Slave Megadeth_Rust_in_Peace

Съществуват обаче хора като Рафаел Меланди, който е вероятно един от малцината, които обожават както джаз, така и… метъл. Вероятно това е и причината творческият директор в популярната рекламна фирма в Сао Паоло, Бразилия, да създаде този атрактивен проект, в който представя обложките на някои от най-популярните класически метъл албуми през обектива на джаз ерата от 50-те години на 20 век.

Metallica_MasterofPuppets Motorhead_Ace_of_Spades
„Аз съм едновременно дизайнер и запален меломан и това бе най-подходящия начин да напомня, че има изкуство като музиката, което е непреходно. И тъй като винаги съм се вълнувал от естетическата страна, съчетах стила от Blue Note – ерата с обложки и постери от популярни метъл албуми. Поне за мен, те не са по-малко вдъхновяващи и интензивни от реалните, но това всеки може сам да прецени“, разкрива Меланди.

Pantera_Vulgar_Display_of_Power Sepultura_We_Shall_Arise

Той признава, че е черпил вдъхновение от идеята как ли биха се развили такива известни групи като Metallica и Slayer, ако съществуваха и творяха в края на 50-те години на миналия век.

Slayer_Reign_in_Blood

Ако отговорът на този въпрос е интригуващ и за вас, то можете да се насладите на получения резултат, който ако не друго, то със сигурност е изключително забавен.

текст: Митко Попов
снимки: Tumblr, Официален сайт

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)