DSC_0238

„Калейдоскоп”: Паралелните реалности на Виктория Райкова

12 юни 2016

Националният дворец на културата се превърна в сцена на превъплътените фантазии на младите български дизайнери – завършващите степен „Бакалавър“ специалност „Мода“ на НХА. Те представиха дипломните си проекти с много ентусиазъм, хъс и невероятна енергия под зоркия поглед на ръководителя на проекта Доц. Анна Аврамова и още дузина свои преподаватели, сред които проф. Майа Богданова, проф. д.н. Любомир Стойков, проф. Греди Асса, доц. д-р Мариела Гемишева и други.

Дипломното модно ревю премина под мотото „Паралелни реалности” и представи единадесет паралелни свята на студенти, които имаха за цел да сглобят различни фрагменти от своята въображаема реалност.

In Life, в качеството си на медиен партньор на събитието, стана свидетел на полета на фантазията на младите дизайнери и с удоволствие ще ви направи съпричастни на моменти от него.

Днес ви представяме паралелната реалност на Виктория Райкова чрез колекцията й „Калейдоскоп”.

Помня от детството си – на панаирите продаваха едни малки уреди – калейдоскопи, в които буквално танцуваха цветни огледала и стъкълца, оформяйки интересени форми и комбинации. Колекция “Калейдоскоп” на Виктория Райкова показа именно това разнообразие от форми и силуети, само че не в толкова ярки цветове. Тя представи облеклото, което жената с ярка индивидуалност и необикновен стил би искала да носи.

Девет официални силуета, с които жената ще се чувства красива, различна и забележима. Използваните материи са тафта, промазка, неопрен, памук, копина, които контрастират помежду си с мекота и твърдост, матираност и блякък, прозрачност и плътност, в монохромна гама с тъмно син акцент.

В облеклата се съчетава изчистена линия с обемни геометрични и конструктивни трансформации в детайлите и трансформации в контрукцията на дрехата.

Аксесоарите допълват дрехата и служат като акцент – силно преувелични, изработени от материала на самите дрехи, в сложни геометрични форми и конструкция, която се повтаря и в конструкцията на дрехите и детайлите по тях.

DSC_0194

DSC_0199

DSC_0203

DSC_0205

DSC_0207

DSC_0210

DSC_0216

DSC_0222

DSC_0228

DSC_0235

DSC_0241

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)