DSC_0238

Калина Блажева за Балканска седмица на модата. Ден Втори! ЗЕМЯ…

16 май 2016

След грандиозния старт на първото издание на “Балканска седмица на модата”, преминал под знака на елемента вода можем спокойно да заявим, че именно София е модната столица на Балканите. Точно, като водна стихия модата ни поде и отнесе на едно наистина красиво и цветно пътешествие. Вторият ден от това пъстро балканско пътешествие, посветен на елемента ЗЕМЯ,  започна с впечатляващото изпълнение на балет “Арабеск” и прекрасната Роберта, която изпълни любимата на хиляди българи песен Магьосници, с която за пореден път напомни, че един живот не стига тук на ЗЕМЯТА.

DSC_0179

Именно земната тема бе стартирана от провокативният артистичен директор на Балканската седмица на модата Елена Алекси, продължена от нежната елегантност на Милена Вельова във втория ден на Balkan fashion Week. 

DSC_0194

След интересните и провокативни дизайнерски решения, представени от Елена Алекси и студентите в НХА, общия етнопроект проект  на утвърдените вече Милена Вельова и Нели Деянова, сега е ред на Калина Блажева.

DSC_0204

DSC_0211

DSC_0231

Младата дизайнерка Калина Блажева, която е специализирала в студиото на Ралф Лорън и в момента е част от екипа на Карл Лагерфелд, представи авангардно ревю от висшия пилотаж на световната мода. Колекцията й бе една пълна синергия между концептуалното и комерсиалното, една игра между естествени материи и високи технологии, прекрасно интерпретиране на силуета и формата  в опит да се създаде съвършения дизайн. Определено ние, от In Life, се насладихме на нейните фантазии, превъплътени в материя.

DSC_0223

Калина Блажева е родена в Кюстендил, но завършва в София Художествената гимназия по изящни изкуства. Образованието й продължава в Националната Художествена Академия (НХА), където учи мода в класа на дизайнерката Мариела Гемишева. Калина споделя, че българският моден свят я ограничава и притиска. Голямата й мечта е да се занимава с цялостен стайлинг, както и с по-крупни и разнообразни модни проекти. След като случайно вижда в интернет, че колежът “Cambridge of Art and Science” в Лондон набира чуждестранни студенти, младата и талантлива дизайнерка решава да се пробва и да приеме това предизвикателство. За Калина Лондон е европейското средище на стила, лукса и модата.От колежа “Cambridge of Art and Science” одобряват проекта и документите на Калина Блажева и там тя започва образованието си отначало. В Англия момичето учи точно това, което винаги е искала – модна стилистика. Реалната си практика като стилист Калина усъвършенства с проекти за английското списание “I-D Magazine”.Модата за младата дизайнерка е забавление, което трябва да става естествено. Тя акцентира на важността на всеки един детайл от цялостната визия на модела и предпочита концептуалната мода.

Гледайте и  филма ни от Ден Втори! И афтер партито е тук…
Вижте повече кадри на страницата ни във Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)