Squid-grilled-478x262

Калмари на скара

23 юли 2018

Необходими продукти:

  • 1 кг калмари
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. сладък червен пипер

8-10 стръка мащерка
щипка морска сол

Начин на приготвяне:

• Чесънът се пресова и се добавя към зехтина.
• Прибавя се сладкият пипер, мащерката, солта и се разбърква добре.
• Почистените, измитите и подсушени калмари се нарязват на парчета.
• С остър нож се правят плитки разрези на всеки калмар по дължина и ширина (калмарите ще изглеждат „карирани“).
• Мариноват се в купа заедно със зехтина за 30 минути.
• Пекат се в сгорещен грил-тиган за 1-2 минути от всяка страна.
• Калмарите на скара се сервират поръсени с лимонов сок.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)