SorbilloSalamiCalzone__1_

Калцоне по неаполитански

06 януари 2019

Необходими продукти:

За тестото:
царевично брашно – 150 г
пълнозърнесто брашно – 350 г
зехтин – 3 с.л.
царевичен грис – 2 с.л.
мая – 1 бр., суха
вода – 250 мл
сол – 1 ч.л., с връх
захар – 1 ч.л., равна

За плънката:
чоризо – 150 г
мариновани пиперки – 2 бр.
бейби моцарела – 10 бр.
царевица – 1 малка консерва
маслини – 50 г зелени
риган – 2 ч.л., изсушен
доматено пюре – 1 кутия от 300 мл
стевия – 1/2 к.л.
настърган пармезан – 2 с.л. с връх

Вижте още: Пица без брашно

Начин на приготвяне:
Смесваме двата вида брашно. Добавяме и малко царевичен грис, за да се обогати текстурата на печивото. Смесваме в хладка вода маята и захарта. Прибавяме и солта на дъното. Правим кладенче, в което изсипваме активиралата се мая и зехтина. Замесваме меко и еластично тесто, което покриваме с влажна кърпа и оставяме да втаса на топло за 40 около минути. Разделяме го на две части, които обработваме върху набрашнен плот. Разточваме в кръг топките от тестото на два блата. Приготвяме широка тава, намазана със зехтин. В купа смесваме доматеното пюре със стевията, която ще компенсира киселинността му. Прибавяме ароматите и разбъркваме добре. Продуктите за плънката нарязваме на кубчета, а бейби моцарелата – на половинки. Разпределяме продуктите, като първо намазваме блата за пица с доматеното пюре. Посипваме го с плънката и захлупваме с втория блат. Добре запечатваме краищата на тестото, а от горната страна пробождаме с остър нож, за да се изпарява остатъчната влага от плънката. Печем в предварително загрята фурна с вентилатор за 20 минути. Малко преди изваждането намазваме повърхността с малко доматено пюре и поръсваме с настърган пармезан.

Снимка: Ny.eater.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)